نقش تکنولوژی BLC در دوربین مداربسته
تکنولوژی BLC مخفف عبارت Backlight Compensation هست و معمولا به آن قابلیت جبران نور پس زمینه گفته میشه. طرز کار دوربین های مجهز به این تکنولوژی به این صورت است که سطح نوردهی کل تصویر رو از طریق پردازنده های سیگنال دیجیتالی (DSP) بالا می بره و تصویر یا صحنه رو به قسمت های مختلف تنظیم می کنه تا میزان نوردهی بر اساس اون تنظیم بشه. تفاوتی که با WDR داره، به جای برقرار کردن تعادل در محیط های کم نور و پرنور، کلا نقاط پر نور تصویر رو محو میکنه. درواقع قابلیت BLC تمام فریم تصویر یا ویدیو ضبط شده از یک مکان رو روشن میکنه.
BLC مکانیزمی است که در آن قسمت های پر نور در تصویر به صورت دیجیتال پوشانده می شوند تا از تاثیر آنها بر روی بقیه تصویر جلوگیری شود، این مکانیزم معمولا برای دوربین های پلاک خوان استفاده می شود.
عبارت BLC در دوربین مداربسته یک مکانیزم بهبود دهنده تصویر است که از آن برای تنظیم نور در تصاویر استفاده می شود.
مکانیزم BLC در چه مواردی کاربرد دارد؟
دیافراگم دوربین مداربسته حفره ای است که با توجه به میزان نور محیط باز و بسته می شود. در صورت زیاد بودن نور محیط دیافراگم بسته می شود و اجازه ورود نور کمتری به چیپ تصویر را می دهد (اینگونه تصویر اشباع نمیشود).
این کار البته میتواند در برخی محیط ها مشکلاتی هم برای ما ایجاد کنید. اتاق را فرض کنید که دارای یک پنجره پر نور است. میزان نور پنجره باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شده و تصویر داخل اتاق کاملا تاریک باشد. برای رفع این مشکل از مکانیزم BLC استفاده می کنند.
زمانی که در یک تصویر اختلاف میزان نور زیاد باشد قسمت هایی از تصویر تاریک به نظر می رسد مثلا اگر دوربین شما در مکانی نصب شده باشد که در مقابل پنجره یا درب ورودی قرار گرفته باشد لنز دوربین بیشترین سطح نور را مرجع قرار می دهد و با افزایش میزان نور روزنه دریچه لنز کاسته شده و در نتیجه نور دریافتی را کاهش می دهد و باعث سیاه شدن قسمت های کم نور می شود. با استفاده از مکانیزم BLC در دوربین های مداربسته بدون توجه به نور زیاد،دریچه لنز را به اندازه باز می کند محیط کاملا روشن به نظر برسد که البته سبب سفید شده تصویر در نقاط پر نور می شود.
برای حل این مشکل BLC نور پس زمینه و پیش زمینه تصویر دوربین را تنظیم میکند. به این صورت که ابتدا تصویر را به چند قسمت مختلف تقسیم می کند. روشنایی هر منطقه را به صورت جداگانه تنظیم میکند. قابلیت نور را در نقاطی که دارای روشنایی بیش از حد نرمال هستند کاهش میدهد.
این فناوری بهصورت نرم افزاری است. الگوریتم آن به گونهای طراحی شده است که با پدید آمدن تصویری مانند شکل زیر تمرکز دوربین با باز شدن دریچه دیافراگم و دریافت نور بیشتر از محیط، بر روی نقاط کم نور تصویر قرار میگیرد تا بتواند با روشن کردن قسمت تاریک مشکل کم نوری را برطرف کرده و آن را برای کاربران قابل فهم کند.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود افزایش روشنایی فقط مربوط به یک قسمت نیست بلکه کل تصویر را روشن میکند و در نتیجه قسمت بیرونی تصویر که دارای نور زیاد بوده بر اثر این افزایش روشنایی به شکل بسیار نورانی شده است که باعث عدم قابل فهم بودن تصویر میشود که یکی از معایب استفاده از تکنولوژی BLC می باشد. این تکنولوژی در مواقعی بهکار میرود که قسمت تصویری که دارای روشنایی زیاد است برای کاربر اهمیت خاصی ندارد و مشکلی ایجاد نمیکند.
با در نظر گرفتن مزایا و معایبی که برای تکنولوژی BLC عنوان شد میتوان نتیجه گرفت که استفاده از این تکنولوژی در مکانهای صحیح از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا اگر این تکنولوژی برای مکانهای نادرست در نظر گرفته شود نه تنها کمکی به کیفیت تصویر نمیکند بلکه میتواند بیشتر از قبل آن را خراب کند.
همانطور که گفته شد از تکنولوژی BLC در مواردی که به کل تصویر احتیاج نداشته و صرفا بخشی از آن برای کاربر مهم است مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله موارد استفاده از آن عبارتند از:
گردآوری شده توسط پوریا مهتدی
نام و نام خانوادگی :* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس فروشگاه : شیراز ، خیابان هنگ ، نبش کوچه 4
تلفن : 07132360949
ایمیل : info@imensazanshiraz.com
© طراحی سایت : گروه طراحی سیرن
تمامی حقوق مادی و معنوی محتوای موجود در این وبسایت متعلق به شرکت ایمن سازان است و هرگونه کپی برداری از آن غیر مجاز است.